om oss

Inspirationen till NorDesign grundar sig i två systrars förkärlek till äventyr, resor, kartor och platser som ligger oss extra varmt om hjärtat. Idéen kom till år 2016 under en period då storasyster Camilla bodde i design-meckat Nederländerna. Tiden i den fantastiska staden Utrecht började gå mot ditt slut och tanken på att kunna bära med sig ett minne från Utrecht hem tillbaka till Göteborg växte. Planen var att använda en gammal karta för att skapa ett fint halsband.


Lillasyster Christel kom på besök till Utrecht. Även hon har bott och blivit förälskad i flera olika platser världen över. På väldigt kort tid var också Christel såld på idéen. Efter ett besök på en smyckes-workshop i Utrecht satte hon genast igång att söka efter lämplig design till halsbanden. Tanken var en öppen berlock, så att man direkt skulle kunna se den vackra kartan.

Vips bar vi runt på varsitt vackert karthalsband. Eftersom vi förstod att fler måste känna som vi, började vi tillverka smycken till nära och kära. Karthalsbanden blev extremt uppskattade och det tog inte lång tid innan vi fixat ett Instagram-konto, en hemsida och slutligen startat handelsbolaget CC NorDesign.


Nu är vi i full gång! Vi har bokhyllorna fullproppade med gamla kartböcker och sjökort samt har börjat erbjuda även armband och manschettknappar m.m. Smyckena har dessutom visat sig vara en otroligt uppskattad present till födelsedagar, bröllop, student och julklapp. Ni, våra härliga kunder har berättat underbara historier om era speciella smultronställen och om nostalgi, tårar och kramar när ni gett bort ett smycke i present till någon er nära. Tack för alla era fina ord och hjälp så här långt!

christel norberg

Christel driver NorDesign och tar även största ansvaret för inköp och ekonomi.


Reseintresset och att se sig om i världen är stort. Snö och skidåkning lockar alltid, men även sol och bad samt nya spännande städer. Nyligen var hon med om en fantastisk reseupplevelse då hennes sambo gick ner på knä och friade i den romantiska staden Paris. Tillsammans med sambon besöker Christel gärna platser med välsmakande matkultur. Under 2016 besökte de bland annat Sydkorea och Japan. Andra intressen är ridning, musik, mat och vin.


Christel är uppvuxen i Göteborg, men nyfiken som hon är bar det efter gymnasiet iväg på äventyr världen över. Hon har bland annat jobbat på en hästgård i Nya Zeeland och arbetat som skidlärare till nyblivna små skidåkare i Sälen. Under flera år bodde hon i Umeå där hon pluggade till logoped. Förutom att driva NorDesign så jobbar hon idag i Stockholm som logoped till barn i 0-18 års åldern samt har hand om utbildningar i tecken som alternativ och kompletterande kommunikation (TAKK). Snart är det dessutom dags för nya utmaningar då hon ska börja utreda dyslexi hos skolbarn och  vuxna.


Christel har idag kartsmycken över Umeå, Paris, Seoul, Göteborg samt Västkusten.

camilla norberg

Camilla driver NorDesign och tar även största ansvaret för hemsida samt design av texter och bilder i smyckena.


Camillas stora passion i livet är att åka skidor och gör det så ofta tillfälle ges. Berg och natur är överlag något som ständigt lockar, oavsett årstid. Resorna går ofta till fartfyllda platser med mycket äventyr eller till platser med stor mat och vinkultur. Andra intressen är fotografi, grafisk design, vandring, dykning, segling och mat & vin.


Camilla är uppvuxen i Göteborg, men har både rest, bott, pluggat och jobbat på många olika platser världen över. Hon arbetade en period som guide i alperna och därefter fastnade hon helt i resebranschen. Camilla har pluggat till reseproducent i Orsa samt läst grafisk design i Amsterdam. Förutom att driva NorDesign så jobbar hon idag som marknadsansvarig på Scuba Travel Scandinavia utanför Göteborg. Just nu ligger dock fokus på att väldigt snart bli mamma och att renovera huset hon precis flyttat in i.


Camilla har idag kartsmycken över Utrecht, Orsa, Göteborg, Majorsgatan, Norberg och powder highway i British Columbia.

info@nordesign.se

+46 709 15 57 70

orgnr. 969782-7252

NorDesign

KARTSMYCKEN

© CC NorDesign Handelsbolag