Våra smycken

Våra kartsmycken

Här hittar du alla våra smycken. Vi erbjuder personliga halsband, armband, ringar, manschettknappar, slipsnålar och nyckelringar. Alla våra smycken är nickel, bly och kadmiumfria och har en glasbubbla med förstoringsglas som ger kartbilderna ett fint och djupt utseende. Smycken och kedjor är i mässing eller rostfritt stål och är därefter silver/bronspläterade. Du väljer själv vilket motiv du vill ha i din berlock och längre ner på denna sida kan du få inspiration till motiv, allt ifrån karta och sjökort till text och foton. Klicka här för att komma till vårt formulär där du fyller i vilket smycke du önskar, vilken motiv (plats) du vill ha, vilken längd på kedja (vid halsband) samt färg på berlock (vid flera alternativ). Alla våra smycken görs på beställning.

Inspiration på motiv till ditt personliga kartsmycke

I samtliga av våra smycken bestämmer du vilket motiv du önskar. Grundidéen är att vi gör smycken av gamla kartor och sjökort, men vi kan även erbjuda andra motiv som till exempel text. Önskar du en karta/sjökort i ditt smycke, så meddelar du oss vilken plats du önskar och så letar vi i våra böcker och mailar dig ett antal kartförslag att välja bland. Nedan hittar du information om övrigt innehåll som vi kan använda för att göra ett fint smycke till dig eller dina nära och kära.

Hur beställer du ditt kartsmycke?

1) För att beställa ett smycke med den plats som ligger närmast ditt hjärta  Klickar du här! Då kommer du till vårt kontaktformulär där du fyller i den text eller plats du tycker allra mest om (eller vill ge bort som present), en stad, ort, ö, sjö, skidort, dykplats... utomlands eller i Sverige. Alternativt så mailar du oss det foto eller logga som vill bära runt din hals eller arm. Alla smycken görs på beställning. För våra Manschettknappar kan du välja en plats eller två olika platser. Fungerar inte vårt formulär kan du maila oss direkt på info@nordesign.se.


2) Välj färg på berlock, antikt silverfärgad eller bronsfärgad om den möjligheten finns på just det smycke du önskar. Vissa av våra smycken finns enbart i en färg.


3) Vid beställning av ett halsband, ber vi dig välja valfri längd på halskedja (exempel finns här ovan).  Vi har två typer av halskedjor "vanlig oval kedja" samt kulkedja (se bild ovan). Om du inte specificerar typ av kedja tillverkar vi ditt halsband med "vanlig oval kedja".


4) Vi mailar dig några olika kartförslag på ditt smultronställe och du väljer ut någon av dem (håll lite koll på skräpposten, för ibland råkar våra mail hamna där). Vi tillverkar, meddelar dig ang. betalning och postar till dig. Du kan betala via swish (123 551 4492) eller bankgiro (785-9390).     Total leveranstid från att du skickat din beställning till det är helt klart varierar, men det brukar sällan ta mer än en vecka om vi får svar av dig på vald karta hyffsat snabbt.


Vi vill understryka att vi gör alla våra smycken utifrån gamla kartböcker/sjökort och vi har för det mesta bara en kartbok av vardera sort. Därför blir varje smycke unikt och ingen kartbild den andra lik. Beställer du fler smycken med  samma plats eller vill ha samma plats i bägge dina manschettknappar, betyder det att du får välja olika layouter.


Kostnader hittar du här ovan! 

Alltid fri  frakt inom Sverige.

+30 SEK för frakt utanför Sverige.

CC NorDesign HB

Web: nordesign.se

Mail: info@nordesign.se

Telefon: +46 709 15 57 70

Organisationsnrummer: 969782-7252

halsband med karta facebook
halsband med karta instagram

© CC NorDesign Handelsbolag